Make up spullen schoonmaken én schoonhouden

Je gezicht reinigen is belangrijk voor een mooie huid. Maar ook het schoonmaken van je make up spullen zoals kwasten, borstels en sponsjes. Wanneer je dit niet doet, blijven er make up resten, huidschilfers en bacteriën in zitten. Ieuw! In dit artikel geven we je tips over hoe je makkelijk je make up spullen kunt schoonmaken én schoonhouden.
make-up spullen schoonmaken is belangrijk
Duurzame make-up kwasten by Korento Cosmetics

Houd je make up spullen en je huid schoon; daarom

Wanneer je je make up spullen niet goed schoonhoudt, smeer je elke keer de viezigheid weer op je huid. Je poriën raken verstopt of gaan ontsteken. Dat zorgt voor een geïrriteerde huid of onzuiverheden zoals puistjes. Ook nemen vieze kwasten minder goed make up op. Oftewel het schoonhouden van je make up spullen zorgt voor een zuiniger gebruik en een schone huid! Dit ondersteunt letterlijk het gebruik van hoogwaardige natuurlijke gezichtsverzorging.
Make up kwast schoonmaken voor schone huid

 

Make up kwasten en borstels schoonmaken doe je zo

Kwasten en borstels die je gebruikt voor make up op oliebasis, kun je het beste reinigen met water en een zachte, natuurlijke zeep. Maak de haren van je kwast of borstel eerst nat. Vervolgens breng je wat schuim van de zeep aan op je handpalm en houd je je hand in een kommetje. Hier draai je met de kwast of borstel in. Spoel vervolgens grondig uit met schoon water. Wanneer je je make up spullen gebruikt voor vloeibare make up zoals foundation, kun je dit proces het beste nog een keer herhalen voor een grondige schoonmaak.
Voor je huid is het het beste make up te gebruiken zonder schadelijk stoffen, zoals make up zonder pfas of plastisc.
dit geldt natuurlijk ook voor je kwasten en borstels. Met biologische en natuurlijke make up zit je altijd goed. Gebruik je toch make up met veel olie, sterke of agressieve stoffen, dan kun je je make up spullen het beste schoonmaken met een mengsel van olijfolie en evenveel afwasmiddel. Meng de olie en afwasmiddel door elkaar en was je make up spullen op dezelfde manier als met natuurlijke zeep.

Kwastenreiniger om je make up spullen schoon te maken

Er zijn ook speciale kwastenreinigers te koop. Dit is een snelle en makkelijke manier om je make up spullen schoon te maken. De reiniger spray je op een tissue waarmee je vervolgens je kwast mee schoonmaakt. Dit is vooral handig wanneer je voor het serum foundation en vloeibare blush dezelfde kwast gebruikt. Oftewel voor een snelle reiniging tussendoor. Omdat deze manier van reinigen oppervlakkig is, raden we alsnog een wekelijkse grondige reiniging aan om je kwasten écht goed schoon te krijgen. Houd er rekening mee dat er schadelijke stoffen in de kwastenreiniger kunnen zitten. Je kunt als alternatief een hydraterende gezichtsspray gebruiken. Ook handig als verfrissende en verzorgende gezichtsreiniging tussendoor.
Make up sponsje schoonmaken

Tips voor het schoonmaken van je make up kwasten en borstels 

  • Verwijder overtollig vocht

Knijp het meeste water eruit met een schone handdoek. Zorg dat de kwast of borstel in zijn oorspronkelijke vorm blijft.

  • Aan de lucht laten drogen

Laat je make up spullen aan de lucht drogen, zo blijft de vorm het best goed. Zorg dat dit niet te lang duurt anders blijft het te lang nat en komen er bacteriën en vieze luchtjes in.

  • Laat liggend drogen

Leg de kwast of borstel op een droog gedeelte van de handdoek. Zo houden ze het best hun oorspronkelijke vorm en kan er geen water in het metalen deel of in de lijm komen

  • Vergeet het handvat niet

Op de handvatten van je make up zit ook natuurlijk viezigheid en bacteriën. Deze kunnen makkelijk verspreiden naar je handen of de haren van de borstel. Je kunt hiervoor het beste ontsmettingsmiddel gebruiken en schoon keukenpapier

Hoe vaak moet je je make up spullen schoonmaken?

Het ligt er een beetje aan hoe vaak je je make up spullen gebruikt. Breng je make up in ieder geval altijd op een schone huid aan. Gebruik hiervoor een natuurlijke gezichtsreiniger. Wanneer je je make up spullen dagelijks gebruikt zou je deze om de drie dagen schoon kunnen maken. Doe dit in ieder geval één keer in de week. Ook kun je je make up spullen beter niet uitlenen aan anderen om huidirritaties en infecties te voorkomen. Last but zeker not least; maak ook je toilettas, doos of laatje schoon! Deze zitten vaak onder de make up vlekken, daar wil je je schone make up spullen natuurlijk niet opnieuw mee vies maken. Met schone make up kwasten, borstels en sponsjes komt je natuurlijke foundation helemaal tot zijn recht voor een mooie, gezonde en natuurlijke glow.


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.