FAQ, Veelgestelde vragen over de producten van Flow Cosmetics. Al onze producten vallen onder biologische cosmetica en zijn duurzaam. 

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over Flowcosmetics

 

De shampoo bar laat mijn haar plakkerig, hoe krijg ik het aan het werk?

 

Wanneer u de shampoozeep begint te gebruiken, kan het resultaat er zeer plakkerig uitzien, afhankelijk van het haartype en eerdere chemische behandelingen. Sommige klanten kunnen vanaf het begin snelle en effectieve resultaten ervaren, terwijl in andere de resultaten pas na 1-10 wastijden kunnen verschijnen. Behandeld haar is poreuzer en behoudt gemakkelijk productrestanten. De residuen van deze van plantaardige afkomstige shampoozeep kunnen gemakkelijk aan de poreuze delen van het haar plakken, waardoor het er plakkerig uitziet.

 

U kunt deze instructies volgen om het plakkerige effect te verminderen:

 

Verzacht het haar zorgvuldig, inclusief spaties tussen haartjes, haarwortels en vooral tops. Soapen is effectiever als je begint met zachtjes wrijven, dan snel afspoelen en daarna voor de tweede keer inzepen. Het product is meer in warm water dan in koud water. Spoel het haar voorzichtig af met warm water. Droog het haar voorzichtig met een handdoek. Terwijl u de haarspoeling aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat u alle intervallen tussen de haartjes bereikt.

U kunt de haarspoeling in een meer geconcentreerde oplossing dan de hierboven genoemde aanbrengen, wat een sneller effect heeft. U kunt ook basale appelciderazijn toevoegen aan onze Flow Cosmetics-spoelen om geld te besparen. Je kunt proberen te spoelen met zuiveringszout voordat u het haar wast: 1 pond baking soda en 250 ml water. Daarna normaal wassen. Je kunt ook het haar in te spuiten met een spons, waardoor de zeep meer schuimt. 

 

Zijn Flow Cosmetics-producten geschikt tijdens zwangerschap en borstvoeding?

 

Onze producten bevatten originele essentiële oliën, zoals bijna alle natuurlijke producten. Tijdens zwangerschap en borstvoeding dient u het gebruik van bijzonder sterke essentiële oliën of producten met een hogere concentratie aan essentiële oliën te vermijden.

Er kunnen echter producten worden gebruikt die kleine hoeveelheden etherische oliën bevatten en producten zoals zeep en shampoos, die van de huid kunnen worden afgespoeld.

We raden aroma therapeutische behandelingen voor het hele lichaam niet aan zonder begeleiding van experten tijdens zwangerschap en borstvoeding.

                      

 

De volgende producten bevatten geen essentiële oliën:

 

Shea boter

arganolie

Rozenwater

Strawberry Milk gezichtsmasker

Cloudberry & Mint gezichtsmasker 

Alle make-upproducten

Deze producten kunnen ook worden gebruikt tijdens zwangerschap en borstvoeding:

Alle zeep en shampoozepen (kan worden afgespoeld)

Gezichtscrèmes (bevatten slechts kleine hoeveelheden etherische oliën)

 

 

Zijn Flow Cosmetics-producten geschikt voor mensen met een allergie?

 

Hoewel natuurlijke cosmetische producten zacht zijn, kunnen sommige mensen allergisch voor ze zijn, net als voor elk ander cosmetisch product. Als u allergisch bent voor bepaalde planten, moet u ervoor zorgen dat het product geen ingrediënten bevat die niet geschikt zijn voor u.

Veel geur-allergische mensen tolereren betere essentiële oliën dan kunstmatige geurstoffen. Onze producten bevatten absoluut geen sterke chemische conserveringsmiddelen, waarvoor veel mensen allergisch zijn.

Allergische mensen moeten eenvoudige producten kiezen zonder een lange ingrediëntenlijst en elk product een keer testen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pure plantaardige oliën in plaats van gezichtscrèmes, olie of babyzeep voor de reiniging, pure shea butter voor het lichaam enzovoort.

 

 

De volgende producten worden met name aanbevolen voor allergische personen.

 

Arganolie (pure plantaardige olie)
Shea boter
Minerale make-up poeders

 

Zijn Flow Cosmetics-producten vrij van dierproeven?

Onze producten worden alleen getest door menselijke vrijwilligers, nooit op dieren. De grondstoffen zijn afkomstig van betrouwbare Finse en Europese leveranciers die vastbesloten zijn om geen dierproeven te ondergaan. We exporteren onze producten niet naar landen die dierproeven vereisen, zoals China.

 

Welke Flow Cosmetics-producten zijn veganistisch?

 

De meeste producten zijn veganistisch. Op een specifieke productpagina Staat altijd duidelijk vermeld of het product veganistisch is.

 

 

Zijn de verpakkingsmaterialen recyclebaar?

 
Al onze verpakkingsmaterialen zijn perfect recyclebaar. Hier zijn enkele van de meest voorkomende recyclebare materialen:

Karton

De kartonnen verpakkingen kunnen worden gerecycled met karton.

Aluminium of metalen verpakkingen

Aluminium, anders kan metaal worden gerecycled met metaal.

Metaal als verpakkingsmateriaal:

Metaal is een permanent beschikbare bron Het put niet uit over een tijdschaal. En het verliest nooit zijn moleculaire eigenschappen. Het kan voor onbepaalde tijd worden gerecycled en opnieuw worden gebruikt. Wij zien metaalschroot als geen afval - het is een hulpbron! Gerecycleerde metalen verpakkingen worden gebruikt om de productiecyclus te voeden, waardoor het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd. Metaal is het meest gerecycleerde verpakkingsmateriaal in Europa.

 

Buizen

Onze buizen zijn perfect recyclebaar PE-LD 4 -kwaliteit en kunnen worden gerecycled met plastic. PE-LD 4 is geschikt voor energiegebruik.

 

Glazen potten

Glazen potten zijn perfect recyclebaar en kunnen met glas worden gerecycled. NOTITIE! Onze glazen potten hebben plastic doppen / deksels en ze kunnen gerecycled worden met plastic.

 

Make-up verpakingen 

Onze make-up potten kunnen worden gerecycled met plastic.

Pompen en druppelaars

Pomp: de pomp kan worden gerecycled met plastic.

Druppelaar: De druppelaar kan volledig in gemengd afval worden gerecycled.

Druppelaars recycleren door delen: Het glazen gedeelte kan worden afgenomen zodat het mogelijk is om te recyclen met glas. Het plastic onderdeel hoort thuis in plastic afval.
 

Gebruikt Flow glycerine en is het palmolievrij en veganistisch?

Ja en ja.

Glycerine is een kleurloze en geurloze vloeistof die afkomstig is van plantaardige bronnen.

Glycerine komt van de oliën die worden gebruikt bij de productie. Voorbeeld kokosolie, sheabutter en verschillende zaadoliën.

 
Heb je het antwoord niet gevonden?

Neem dan contact met ons op via de website, whatsapp, facebook of klantenservice@flow-cosmetics.nl