FAQ, Veelgestelde vragen over de producten van Flow Cosmetics. Al onze producten vallen onder biologische cosmetica en zijn duurzaam. 
Hieronder vind je de meest gestelde vragen over Flowcosmetics
 
DE SHAMPOO BAR: HOE TE GEBRUIKEN VOOR JE HAAR
Wrijf de shampoo bar zacht tot mild om veel schuim te produceren. Als het schuim zich niet goed vormt, spoel het haar dan een beetje en herhaal het inzepen. Gebruik warm water omdat het de reinigende werking van de zeep zal verbeteren. Vergeet niet om ook schuim aan te brengen op de haarpunten.
Wanneer u zeepproducten voor haar gaat gebruiken, kan uw haar in het begin plakkerig of olieachtig aanvoelen. Deze reactie zal meestal vervagen na 1-10 wasbeurten.
Voor de geweldige resultaten en glanzend haar raden we Flow Hair Rinseaan als conditioner of azijngebaseerde natuurlijke conditioner zelf. Je vindt de recepten op onze blogtekst - Azijn spoeling.
.
.
ZIJN FLOW COSMETICS PRODUCTEN GESCHIKT TIJDENS ZWANGERSCHAP EN BORSTVOEDING?
Onze producten bevatten originele essentiële oliën, zoals bijna alle natuurlijke producten. Tijdens zwangerschap en borstvoeding dient u het gebruik van bijzonder sterke essentiële oliën of producten met een hogere concentratie aan essentiële oliën te vermijden.
Er kunnen echter producten worden gebruikt die kleine hoeveelheden etherische oliën bevatten en producten zoals zeep en shampoos, die van de huid kunnen worden afgespoeld.
We raden aroma therapeutische behandelingen voor het hele lichaam niet aan zonder begeleiding van experten tijdens zwangerschap en borstvoeding.
.
De volgende producten bevatten geen essentiële oliën:
Shea boter
arganolie
Rozenwater
Strawberry Milk gezichtsmasker
Cloudberry & Mint gezichtsmasker 
Alle make-up producten
.
Deze producten kunnen ook worden gebruikt tijdens zwangerschap en borstvoeding:
Alle zeep en shampoozepen (kan worden afgespoeld)
Gezichtscrèmes (bevatten slechts kleine hoeveelheden etherische oliën)
.
.
FLOW COSMETICS-PRODUCTEN GESCHIKT VOOR MENSEN MET EEN ALLERGIE?
Hoewel natuurlijke cosmetische producten zacht zijn, kunnen sommige mensen allergisch voor ze zijn, net als voor elk ander cosmetisch product. Als u allergisch bent voor bepaalde planten, moet u ervoor zorgen dat het product geen ingrediënten bevat die niet geschikt zijn voor u.
Veel geur-allergische mensen tolereren betere essentiële oliën dan kunstmatige geurstoffen. Onze producten bevatten absoluut geen sterke chemische conserveringsmiddelen, waarvoor veel mensen allergisch zijn.
Allergische mensen moeten eenvoudige producten kiezen zonder een lange ingrediëntenlijst en elk product een keer testen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pure plantaardige oliën in plaats van gezichtscrèmes, olie of babyzeep voor de reiniging, pure shea butter voor het lichaam enzovoort.
.
De volgende producten worden met name aanbevolen voor allergische personen:
Arganolie (pure plantaardige olie)
Shea boter
Minerale make-up poeders
.
.
ZIJN FLOW COSMETICS-PRODUCTEN VRIJ VAN DIERPROEVEN?
Onze producten worden alleen getest door menselijke vrijwilligers, nooit op dieren. De grondstoffen zijn afkomstig van betrouwbare Finse en Europese leveranciers die vastbesloten zijn om geen dierproeven te ondergaan. We exporteren onze producten niet naar landen die dierproeven vereisen.
.
.
WELKE FLOW COSMETICS-PRODUCTEN ZIJN VEGANISTISCH?
De meeste producten zijn veganistisch. Op een specifieke productpagina Staat altijd duidelijk vermeld of het product veganistisch is.
.
.
ZIJN DE VERPAKKINGSMATERIALEN RECYCLEBAAR?
Al onze verpakkingsmaterialen zijn perfect recyclebaar. Hier zijn enkele van de meest voorkomende recyclebare materialen:
.
Karton: De kartonnen verpakkingen kunnen worden gerecycled met karton.
.
Aluminium of metalen verpakkingen: Aluminium, anders kan metaal worden gerecycled met metaal.
Metaal is een permanent beschikbare bron Het put niet uit over een tijdschaal. En het verliest nooit zijn moleculaire eigenschappen. Het kan voor onbepaalde tijd worden gerecycled en opnieuw worden gebruikt. Wij zien metaalschroot als geen afval - het is een hulpbron! Gerecycleerde metalen verpakkingen worden gebruikt om de productiecyclus te voeden, waardoor het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd. Metaal is het meest gerecycleerde verpakkingsmateriaal in Europa.
.
Buizen: Onze buizen zijn perfect recyclebaar PE-LD 4 -kwaliteit en kunnen worden gerecycled met plastic. PE-LD 4 is geschikt voor energiegebruik.
.
Glazen potten: Glazen potten zijn perfect recyclebaar en kunnen met glas worden gerecycled. NOTITIE! Onze glazen potten hebben plastic doppen / deksels en ze kunnen gerecycled worden met plastic.
.
Make-up verpakingen: Onze make-up potten kunnen worden gerecycled met plastic.
.
Pompen: De pomp kan worden gerecycled met plastic.
.
Druppelaars: Het glazen gedeelte kan worden afgenomen zodat het mogelijk is om te recyclen met glas. Het plastic onderdeel hoort thuis in plastic afval.
.
.
FLOW GLYCERINE EN IS HET PALMOLIEVRIJ EN VEGANISTISCH?
Ja en ja.
Glycerine is een kleurloze en geurloze vloeistof die afkomstig is van plantaardige bronnen.
Glycerine komt van de oliën die worden gebruikt bij de productie. Voorbeeld kokosolie, sheabutter en verschillende zaadoliën.
.
.
HEB JE HET ANTWOORD NIET GEVONDEN?
Neem dan contact met ons op via de website, whatsapp, facebook of klantenservice@flow-cosmetics.nl