Wij doen het als duurzaam mogelijk

Bij Flow Cosmetics begrijpen we dat we een verantwoordelijkheid hebben. Naar de planeet, naar onze klanten en naar onszelf. Ons hele merkethos is dat natuurlijk het beste is: we staan voor duurzaamheid en houden van schone ingrediënten, recyclebare verpakkingen, zerowaste, groene voorraad en dierproefvrije cosmetica. We praten niet alleen - We beloven je, we volgen ons hart en je zult onze waarden zien in onze acties.

Schone ingrediënten

Schone, natuurlijke ingrediënten zijn belangrijk voor ons, en niet alleen omdat ze voordelen voor de huid bieden. Schone ingrediënten schaden de natuur niet. Ieder ingrediënt dat we op ons lichaam gebruiken belandt uiteindelijk in de afvoer, waar het uiteindelijk in de zee terecht komt. Daarom kiezen we bij Flow alleen voor ingrediënten die absoluut veilig zijn voor de natuur.

Recyclebare verpakkingen en zerowaste mindset

 Bij het kiezen van onze verpakkingen houden wij rekening met het feit dat deze uiteindelijk gerecycled moeten worden. We gebruiken veel karton en glas, omdat deze materialen gemakkelijk gerecycled kunnen worden. Voor enkele producten hebben we gekozen voor plastic, omdat dit het enige materiaal is waarin sommige producten vervoerd kunnen worden. Wanneer we voor plastic kiezen is dit altijd plastic dat geschikt is voor recycling: Pure PS-plastic of Pure LD-PE 4 -kwaliteit plastic. Onze plastic is altijd 100% BPA-vrij.

 Onze recyclebare verpakkingen zijn gemaakt van

Karton 

Deze verpakkingen kunnen in de papierbak.

 Aluminium

 Deze verpakkingen kunnen worden hergebruikt en uiteindelijk met het metaal worden gerecycled. Wist je dat metaal het meest gerecyclede verpakkingsmateriaal is?

Glas

Glazen potten kunnen gerecycled worden, je gooit ze in de glasbak.

Plastic

De plastic verpakkingen kunnen met het plastic huisafval mee. 

Uiteindelijk kun jij als consument het verschil maken. Door te kiezen voor de producten van Flow kies je voor producten die rekening houden met het milieu. Gooi gebruikte verpakkingen daarop altijd op de juiste manier weg.

Onze groene voorraad

Een van de redenen waarom klanten kiezen voor Flow, is voor ons verantwoordelijkheidsgevoel naar de natuur. We hebben daarom geen grotere voorraad dan noodzakelijk is, zodat producten niet bederven voordat ze de consument hebben bereikt. We werken graag samen met bezorgbedrijven die zich bewust zijn van de natuur, daarom kiezen we altijd voor transport over de weg.

Dierproefvrije cosmetica

Al onze producten zijn dierproefvrij. Nieuwe producten worden getest door menselijke vrijwilligers, meestal personeelsleden of familie van personeelsleden. Zowel onze grondstoffen als onze producten zijn altijd 100% dierproefvrij.