Hoe lees ik een INCI lijst?

Sphagnum Carex Peat en Melaleuca Alternifolia Oil ?! Wat betekent INCI en hoe lees je het?

INCI komt van de woorden: International Nomenclature Cosmetic Ingredient, oftewel Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten. Alle INCI-namen zijn internationaal gestandaardiseerde namen voor stoffen, die in cosmetica worden verwerkt.

Op het etiket wordt bij alle cosmetica de ingrediënten aangegeven met hun INCI-naam. Hier kun je precies lezen welke er gebruikt zijn om jouw gekozen cosmetica product te produceren. Het eerste ingrediënt wat je vind op de INCI lijst is het product wat er ook het meest inzit.

Lees meer →

Het Natuurlijke Wondermiddel

Misschien kent u calendula al. Je weet gewoon niet dat je calendula kent. In plaats daarvan noem je het gewoon onder een andere naam: goudsbloemen. Calendula is van dezelfde soort als goudsbloemen - die bloemen die variëren van felgeel tot diepe sinaasappels en zelfs die variëteiten met vlekken roestig rood. Levendige en mooie calendula-bloemen worden gebruikt in crèmes, gels, kompressen en tincturen en kunnen zelfs als thee worden gebruikt.

Lees meer →

Shampoo Zepen van Flow Cosmetics

De Flow shampoo bar is een op zeep gebaseerd product, dat volledig natuurlijk is en is gemaakt van biologische oliën. Alle ingrediënten zijn speciaal gekozen voor het haar en voor de behandeling van verschillende soorten hoofdhuid en haartype. De shampozeep is zonder wasmiddel, zonder conserveringsmiddelen en vrij van kunstmatige kleuren en geuren. Door een solide shampoo te gebruiken, beschermt u ons milieu ook tegen plastic afval.

Lees meer →