Het Natuurlijke Wondermiddel

KRUIDENPROFIEL: CALENDULA

Misschien kent u calendula al. Je weet gewoon niet dat je calendula kent. In plaats daarvan noem je het gewoon onder een andere naam: goudsbloemen. Calendula is van dezelfde soort als goudsbloemen - die bloemen die variëren van felgeel tot diepe sinaasappels en zelfs die variëteiten met vlekken roestig rood. Levendige en mooie calendula-bloemen worden gebruikt in crèmes, gels, kompressen en tincturen en kunnen zelfs als thee worden gebruikt.

CALENDULA: HERB VAN HET JAAR

Calendula behoort tot de meest kleurrijke kruiden voor de tuin en voor gebruik in de keuken, maar calendula is ook een krachtspeler binnen de wereld van schoonheid. Wist je dat Calendula in 2008 door de International Herb Association werd uitgeroepen tot "Kruid van het Jaar"?

Medicinaal wordt calendula gebruikt sinds de 12e eeuw, toen de Romeinen beseften dat calendula bloeide op de eerste dag van elke maand (vandaar calends, de naam). Binnen de Romeinse tuinen was calendula een symbool van geluk en omdat de bladeren vaak werden gebruikt voor medicinale doeleinden en om te koken, als je een teler van calendula was, voelde je je zeker zowel gelukkig als gezond.

KRACHTIG, KALMERENDE EN GENEZING

Calendula is een krachtige plant die is opgenomen in vele culinaire gerechten, maar binnen cosmetica en artikelen voor persoonlijke verzorging schijnt calendula het meest overwegend vanwege de helende en verzachtende voordelen.

Geloofd als een krachtige antioxidant en een van de sterkste van anti-virale kruiden, calendula helpt ook bij ontstekingen. De sterkte van de ontstekingsremmende werking van calendula verhoogt alleen de populariteit van dit kruid. Baby's met luieruitslag helemaal omhoog door bejaarde ouders met een verouderende en gevoelige huid kunnen baat hebben bij het opnemen van calendula in de bescherming van hun huid. De kalmerende en verzachtende aard die inherent is aan dit kruid werkt om de huid van alle leeftijden te helpen en te beschermen.

 VOEDING DIE DE HUID NODIG HEEFT

De toename in populariteit van calendula als een ingrediënt in persoonlijke verzorgingsproducten en cosmetica komt van Calendula's hoge niveaus van voeding. Als een kruid bevat calendula hoge concentraties linolzuur, wat helpt de woedende huid te kalmeren. De flavonoïden zijn de belangrijkste componenten binnen calendula die uiteindelijk geïrriteerde huid of dermatitis kalmeren en kalmeren. De kracht van calendula gaat zelfs verder dan alleen nuttig zijn als het topisch op de huid wordt aangebracht. Onderzoek toont aan dat calendula spierkrampen kan helpen voorkomen en ontspannen, waardoor dit kruid een populaire bondgenoot is wanneer buikkrampen of obstipatie toeslaan. (Https://draxe.com/calendula/)

 WIST JE DAT CALENDULA

  • Verbeter de stevigheid van uw huid
  • Help de hydratatie en het vochtgehalte te behouden
  • Verhoog de bloedstroom
  • Verbetering van de mondgezondheid
  • Kanker ontmoedigen
  • Werk krachtig met zijn antimicrobiële en antivirale eigenschappen

DE VOLGENDE FLOW COSMETICS-PRODUCTEN BEVATTEN CALENDULA

flow logoCalendula Deodorant Cream, een aluminiumvrije deodorantcrème die toevallig een populaire favoriet van de klant is

flow logoCalendula Shampoo Zeep, een voedende shampoo voor haar en hoofdhuid die volume en glans toevoegt aan alle haartypes

flow logoSheabutter & Calendula Body Butter, rijk en romig, geschikt voor het hele lichaam om te beschermen, te strelen en te hydrateren

flow logoHier bij Flow Cosmetics zijn we dol op calendula, daarom gebruiken we het vaak. Probeer de magische eigenschappen van dit kruid goed te bewijzen.


Laat commentaar achter